Slaperij Jantje

De omgeving

Wat je interesses ook zijn; grote kans dat je het vindt in Aarle-Rixtel. En anders wel in de nabije omgeving. Voor prachtige natuur, verrassende winkels, gezellige restaurants en cafés en veel meer moois zit je bij ons helemaal goed. Weet je wat, we geven je een paar tips du jour.

Kasteel Croy

Tussen Aarle-Rixtel en de Helmondse wijk Stiphout kijkt het iconische Kasteel Croy statig uit over de landerijen. Ridders zul je hier niet snel meer treffen, maar het is een juweel van een bezienswaardigheid. Zeker de moeite van het bezoeken en fotograferen waard. Likes gegarandeerd!

Fietsroutes

Ben je een fietsliefhebber? Nou, dan kun je je lekker uitleven. In de omgeving van de Slaperij wemelt het van de fraaie fietsroutes en reken maar dat die langs voldoende terrasjes voeren. Routekaarten kun je bij ons gratis krijgen. En je fiets kun je veilig en overdekt stallen in onze schuur. Terwijl jij ’s nachts je eigen interne batterij oplaadt, kun je de accu van de fiets natuurlijk ook opladen.

Restaurants

In de keuken van de Slaperij heb je alle ruimte om een heerlijke maaltijd te koken. Maar we snappen het ook als je daar even helemaal geen zin in hebt. Geen nood: als je de niet al te drukke Dorpsstraat oversteekt, ben je bij restaurant Stout. Daar kun je heerlijk en betaalbaar eten en wij kunnen het weten, want we hebben zelf ook niet altijd zin om te koken. Voel je meer voor een ander type menukaart? Bezoek dan het nabije Châlet Couvert.

Aldi

Op loopafstand van de Slaperij is een uit de kluiten gewassen Aldi-supermarkt. Wat je bij de Aldi kunt vinden, hoeven we je vast niet te vertellen: veel voor weinig. 

Bob’s Vinyl

Hou je van elpees? Of van bier? Dan is Bob’s Vinyl jouw walhalla. Bob is een zeer sympathieke ondernemer en tevens de trotse eigenaar van een schitterende platenzaak. Ook zijn speciaalbierassortiment mag er zeker zijn. Neem er niet te veel van, want dan gaat er meer draaien dan de platen alleen.

Fairyland

We schreven het al eerder: de Slaperij is gevestigd in een middeleeuws pand. Is dat niet oud genoeg voor je? Bezoek dan Fairyland. Fantasyshop Fairyland is gespecialiseerd in fantasy-beeldjes, gothic-artikelen, larp- en middeleeuwen-kleding, spellen met fantasy- en historisch thema, new age-artikelen en ouderwetse schrijfwaren. Niet het assortiment dat je in elk dorp vindt, maar  toevallig wel in Aarle-Rixtel!

Het Klompenschuurtje

Nicole van Aarle heeft een klompenschuurtje in het gelijknamige Aarle. De naam is toepasselijk: het Klompenschuurtje. Bij Nicole kun je terecht voor alles wat te maken heeft met workshops en demonstraties van klompen. Je kunt ook bij haar terecht voor draagklompensouvenirs en speelgoed. Maar dat voelde je waarschijnlijk al op je klompen aan.

Bakkerij Van Brug

Vooropgesteld: wij zorgen wel dat je de Slaperij niet met honger verlaat. De tweede B van B&B staat voor breakfast en dat is pico bello. Mocht je later op de dag toch nog behoefte hebben aan een broodnodige maaltijd, dan adviseren we een bezoek aan Bakkerij van Brug.