Slaperij Jantje

Over de Slaperij

Op een mooie lentedag in 2013 begonnen wij met Snoeperij Jantje, een magische snoepwinkel waarin de tijd heeft stilgestaan. Als je binnenstapt en het deurbelletje klingelt, stap je zo je kinderjaren binnen.

Bij Snoeperij Jantje werken mensen met een verstandelijke beperking. Wij zien ze vooral als hele pure, lieve, ruimdenkende en ijverige mensen. Mensen die gaan stralen als ze een ander kunnen helpen. En als ze lekker, in hun eigen tempo, bezig kunnen blijven. Geef ze ruimte, rust en vertrouwen en de zon breekt spontaan door.

Boven de winkel hadden we nog een flinke ruimte met mogelijkheden over. Daar wilden we iets moois mee doen. Iets moois voor onze mensen, maar ook voor bezoekers. Al snel kwam ons eureka-moment: we maken een bed and breakfast! Dat brengt weer leuke, nieuwe taken voor onze mensen met zich mee. Bedden opdekken en afhalen, een smakelijk ontbijt bereiden en uitserveren en mensen verwelkomen en rondleiden. Het beddengoed en de handdoeken worden professioneel gewassen en gestreken bij onze wasserij Jaantje. Zo houden we elkaar lekker bezig!

Royaal bed en twee bedstedes

Vol liefde gingen we aan de slag. In de stijl van onze nostalgische snoeperij bouwden we een knus en sfeervol B&B waar vier personen heerlijk kunnen dromen. In de slaapkamer mag een royaal, heerlijk zacht tweepersoonsbed natuurlijk niet ontbreken. Maar weet je waar we misschien het meest trots op zijn? De twee bedstedes in de wand. Een veiliger, knusser slaapplekje voor de kinderen zul je niet snel vinden. Zeker niet als de regen tegen het raam tikt, maar daar hebben we weinig invloed op. Bezoek je de Slaperij met kinderen? Geef het even aan, dan zorgen voor een zoete verrassing op het kussen.

Vers ontbijt

Heb je ’s morgens de slaap uit je ogen gewreven? Neem dan een verkwikkende douche in de moderne privébadkamer. Daarna schuif je, als je dat wenst, lekker aan voor het verse ontbijt (meerprijs: € 12,50 per volwassene of € 7,50 per kind) met onder andere kakelverse eitjes, knapperige croissants en koffie van Italiaanse kwaliteit, zodat je genoeg energie hebt voor de dag die net is aangebroken. Dat serveren we in de leefkeuken. Of, op mooie dagen, in de ochtendzon op het terras.

Het ontbijt presenteren we in een mooie mand. Daarin hoef je niet te zoeken naar koelkastproducten (zoals boter en kaas), want die vind je in de koelkast.

Heb je na het ontbijt ook nog plek voor een lekkere lunch? Een lunchpakket maken we ook met liefde en plezier. Vraag er gerust naar. Het moet raar lopen wil iets niet kunnen.

Frans wijntje of Brabants biertje

In het keukentje vind je ook een kookplaat, oventje en ruime koelkast. Hier is ook het comfortabele zitgedeelte met televisie. Daar kun je ’s avonds heerlijk ontspannen met een Frans wijntje, Brabants biertje of iets anders. 

Is er niks op tv, dan kun je natuurlijk naar hartenlust Netflix kijken op je telefoon, tablet of laptop. In de Snoeperij en Slaperij is het tempo rustig en relaxed, maar onze gratis wifi is zo snel als onze achternaam doet vermoeden. Je bent van harte welkom om dat zelf te komen ontdekken.

Marscha en David Verstappen